FRANK KUTTERI RETSEPTIKOGU
LAHTINE PIRUKAS FRANK KUTTERI SUITSUVORSTIGA
VALMISTUSAEG
90 min
KOGUS
8
KOOSTISOSASID
10
TERAVUSASTE
keskmine
Tainas:
- 250 gr jahu
- 120 gr võid
- 85 gr riivitud Kadaka juustu
- cayenne'i pipart
- näpuotsaga soola
- 50 ml külma vett
Täidis:
- 2 sibulat
- külmpressitud rapsiõli
- 1 jalapeno (soovi korral)
- 1 Frank Kutteri poolsuitsuvorst
- 2 muna
- 200 ml vahukoort
- 100 gr riivitud Kadaka juustu
- soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 8–10 kirsstomatit
Valmistusjuhend:
TAIGNA TEGEMINE:
- Taina valmistamiseks mõõda kaussi jahu, lisa tükeldatud külm või, soola ja cayenne’i pipart.
- Näpi purutaoliseks massiks, lisa vett ning sõtku tainas ühtlaseks.
- Keera toidukilesse ning tõsta külmkappi vähemalt 30 minutiks tahenema.
TÄIDISE TEGEMINE:
- Koori sibul ning viiluta, prae pannil kuldseks, tõsta majapidamispaberile nõrguma.
- Lõika vorst väikesteks kuubikuteks, haki jalapeno ning poolita kirsstomatid.
PIRUKA VALMISTAMINE:
- Rulli tainas 28 cm koogivormi jaoks parajasse suurusse, tõsta vormi ning suru korralikult nurkadesse.
- Tõsta peale “küpsetusoad” ning küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 15–20min või kuni servad on kenasti pruunikad.
- Tõsta ahjust, laota pinnale praesibul ja jalapeno, seejärel ühtlase kihina vorst. Puista peale riivjuust.
- Klopi munad kausis lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi, lao peale kirsstomatid.
- Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni täidis on tahenenud.
- Serveeri soovi korral värske salatiga.