FRANK KUTTERI RETSEPTIKOGU
PUNASED PELMEENID
VALMISTUSAEG
30 min
KOGUS
5
KOOSTISOSASID
15
TERAVUSASTE
madal
Põhiroog:
- 500 g Frank Kutteri seahakkliha
- 200 g riivitud peeti
- 6 küüslauguküünt
- väike jupp ingverijuurt
- punt talisibulat või murulauku
- 250 g Hiina kapsast
- 2 sl sojakastet
- soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 pakki gyoza-tainast
- rapsiõli
Dipikaste:
- soja
- riisiäädikat
- 1–2 tai tšillit
- näpuotsaga suhkrut
Valmistusjuhend:
Kõigepealt valmista kaste. Selleks haki tšilli ning sega kausikeses võrdes koguses sojakastme ja riisiäädikaga. Maitsesta suhkruga.
Täidise valmistamiseks koori küüslauk ja ingver ning riivi peene riiviga, haki sibul ning lõika Hiina kapsas peenikesteks ribadeks. Sega kõik kausis hakkliha ja riivitud peediga kokku, maitsesta sojakastme, soola ja pipraga.
Pelmeenide tegemiseks täida väike kausike külma veega. Võta 1 tainaleht, niisuta selle servad veega, tõsta peale 1 tl täidist, keera lehe serv üle täidise ning pigista näppudega kokku. Alustades lehe keskelt, voldi väljapoole liikudes tainaserv ja pigista iga voldike kõvasti kokku.
Kuumuta pannil õli, tõsta pelmeenid jaokaupa peale nii, et need omavahel kokku ei puutuks. Prae altpoolt kuldseks, siis vala pannile 100 ml keeva vett, kata kaanega ning auruta mõne minutiga pelmeenid läbi. Serveeri kastmega.