FRANK KUTTERI RETSEPTIKOGU
VÜRTSIKAD HAKKLIHAKAUSIKESED
VALMISTUSAEG
30 min
KOGUS
4
KOOSTISOSASID
17
TERAVUSASTE
keskmine
Põhiroog:
- 500 g Frank Kutteri kodust hakkliha
- külmpressitud oliiviõli
- pöidlasuurune jupp ingverit
- 4-5 küüslauguküünt
- 2 tai või tavalist punast tšillit
- soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 sl palmisuhkrut (või pruuni suhkrut)
- 1 sl kalakastet
- 1 sl sojakastet
- 1 tl seesamiõli
- värskelt pressitud laimimahla
Serveerimiseks:
- salatilehti
- kurki
- redist
- rohelist sibulat
- soovi korral keedetud riisi
Valmistusjuhend:
Koori küüslauk ja ingver, haki koos tšilliga peeneks ning prae pannil oliiviõliga kergelt läbi. Lisa hakkliha, prae kõik koos läbi, maitsesta kalakastme, soja, suhkru, soola ning pipraga. Nirista peale seesamiõli ning maitse järgi laimimahla. Viiluta kurk, redis ning sibul. Serveerides tõsta salatilehtedele (soovi korral) veidike riisi, hakklihasegu ning viilutatud köögivilju. Serveeri koheselt!
Retsept: Kristina Efert